ØKOTURISMEBEDRIFT


Romsdal Aktiv er
sertifisert som en av
de første norske
økoturismebedriftene; Klikk her...

SIKKERHET

Informasjon om
sikkerhet; Klikk her...

SLIDESHOW

Romsdal Aktiv
Slideshow; Klikk her...

VILLA ROMSDAL

Villa Romsdal -
Leilighet og rom til
leie; Klikk her...

AKTIVITETER

Kanoturer
Kajakkturer
Grotting
Elvebrett
Skoler
Bedrifter
Utdrikningslag

KURS

Romsdal Aktiv arrangerer diverse kurs i kano og kajakk. Klikk her...

TURISTINFORMASJON

Visit Åndalsnes

PRESSEKLIPP

Les hva pressen skriver om Romsdal Aktiv; Klikk her...

SPONSOR

Romsdal Aktiv støtter og sponser Kreftforeningen
Romsdal Aktiv støtter og sponser Kreftfoerningen
     

Norges Padleforbund - Våttkort

Våttkort danner rammen for kursstigene og mulighetene for padleutdanning som finnes i Norges Padleforbund (NPF).

Våttkort er et plastkort på størrelse med et vanlig kredittkort. Baksiden av kortet er satt av til å klistre på oblater som er små bevis, eller diplomer, på de kursene du har tatt i NPF.

For at Våttkort skal være gyldig må du ha oblater som viser hvilke kurs du har tatt. Ettersom du tar kurs innen en gren klistres nye oblater oppå de gamle.

Grener i NPF

Norges padleforbund består av flere grener: elv, hav, flattvann, kano og polo. Alle grenene har sine egne kursstiger.

Kursstigen NPF
Kursstigen NPF
 
Hvilke kurs i padling?

Intensjonene bak å ta padlekurs er nok like mange og varierte som det er antall padlere. De aller fleste velger kajakken eller kanoen til mosjonsbruk, enten det er utfra hytta, eller turer andre steder. De som er i denne kategorien har stor glede og nytte av introduksjons- og/eller nybegynnerkurset, fortrinnsvis innen havpadling eller kano.

Noen ønsker å ta aktiviteten litt videre ved å gå nye skritt i stigen. Da lærer du enda mer spesifikk padleteknikk og sikkerhetsrutiner som gjør deg i stand til å legge ut på litt lengre og mer krevende turer.

Selvsagt er det opp til den enkelte å bestemme hvor langt og hvor raskt en ønsker å ta kursene. Alle kurs og nivåer er lagt opp slik at man kan gi seg når som helst. Imidlertid må du ha kursene under før du kan ta kurs på høyere nivåer i stigen.

Stigestrukturen er lik for hav, elv og kano. Det vil si at hovedmålsetningene for kursene og for kursstigen i sin helhet er like. Innholdet er selvsagt ikke likt, men spesielt utarbeidet i henhold til de spesifikke grenene. Derfor kan du ikke hoppe mellom kursstigene, men du må ta kursene kronologisk innen hver gren.

Kursstigen

Hvert kurs er designet slik at du ikke nødvendigvis trenger å gå videre hvis du er fornøyd med det kurset du har tatt. Imidlertid kan du gå langt og bli veileder eller trener dersom du har ambisjoner om det.

Hovedmålsetninger for hav-, kano- og elvekurs; Klikk her>>>